Подождите, идет загрузка ...

  О фирме Услуги Работы Бесплатные рефераты Заказ Вакансии Ссылки Гостевая книга Адрес ДомойНаписать письмо  
КурсоваяТема: Організація системи опреративно-виробничого планування на підприємстві (ID:8933)
| Размер: 67 кб. | Объем: 43 стр. | Стоимость: 60 грн. | Добавлена: 13.06.2007 |
СодержаниеВступ 3
Розділ 1. Планування діяльності підприємства. 5
1.1. Сутність планування. Значення планування в сучасній економіці. 5
1.2. Оперативно-виробниче планування діяльності підприємства 9
Розділ 2. Характеристика господарської діяльності ТОВ „-” та оцінка системи планування підприємства 20
2.1. Загальна характеристика діяльності ТОВ „-”. 20
2.2. Основні техніко-економічні показники діяльності ТОВ „-”. 24
Розділ 3. Організація системи оперативно-виробничого планування ТОВ „-”. 29
Висновки 39
Додаток 1 41
Список використаних джерел 42-43

Об’єктом даної роботи виступає система оперативно-виробничого планування на підприємстві, предметом – особливості організації даної системи. Мета даної роботи – розкрити особливості організації системи оперативно-виробничого планування на підприємстві. Така постановка мети обумовлює структуру роботи: для досягнення мети, передусім, слід здійснити теоретичний огляд планування діяльності підприємства: розкрити сутність планування, значення планування в сучасній економіці, а також – надати характеристику оперативно-виробничого планування діяльності підприємства; по-друге, слід охарактеризувати господарську діяльність ТОВ „-” (обраного нами в якості підприємства, на прикладі якого здійснюється аналіз особливостей планування), і, зрештою, - зосередити увагу на організації системи оперативно-виробничого планування ТОВ „-”. Підприємство здійснює свою діяльність на ринку виробів для будівництва, виробництва дверей із натуральної деревини.
Заказ Купить Купить
ПросмотрПросмотр Просмотреть с сайта...
См. также:
  1. Характеристика системи стратегічного планування на підприємстві (на прикладі підприємства)
    ВСТУП 3 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА 4 1.1. Теоретичні положення визначення стратегії підприємства 4 1.2. Стратегічний аналіз і планування стратегії на підприємстві 12 2. АНАЛІЗ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ВАТ „Назва” 17 2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 17 2.2. Управління процесами розробки стратегії діяльності підприємства 26 3. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ 31 3.1. Обгрунтування стратегії розвитку підприємства 31 3.2. Впровадження системи стратегічного контролінгу на підприємстві 36 ВИСНОВКИ 42 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 44 ДОДАТКИ 46-53

  2. Системи фінансового планування на підприємстві харчової промисловості на прикладі ДП ВАТ «ххх» ДОСЛІДНИЙ ХЛІБЗАВОД
    ВСТУП 2 РОЗДІЛ 1. ТЕОРІЯ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ 5 1.1. Зміст та завдання системи фінансового планування 5 1.2. Характеристика методів фінансового планування 13 1.3. Фінансовий план та порядок його складання 20 Висновки до розділу 1 28 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ДП ВАТ «ххх» ДОСЛІДНИЙ ХЛІБЗАВОД 29 2.1. Характеристика ДП ВАТ «ххх» ДОСЛІДНИЙ ХЛІБЗАВОД 29 2.2. Аналіз та оцінка майна та джерел його утворення 33 2.3. Оцінка фінансового стану підприємства 42 Висновки до розділу 2 57 РОЗДІЛ 3. АНАЛІЗ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО ПЛАНУВАННЯ ДП ВАТ «ххх» ДОСЛІДНИЙ ХЛІБЗАВОД 58 3.1. Аналіз та оцінка системи складання фінансових планів на підприємстві 58 3.2. Аналіз виконання фінансових планів 70 3.3. Аналіз ефективності системи фінансового планування 77 Висновки до розділу 3 82 РОЗДІЛ 4. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО ПЛАНУВАННЯ В ДП ВАТ «ххх» ДОСЛІДНИЙ ХЛІБЗАВОД 84 4.1. Удосконалення системи фінансових планів 84 4.2. Обґрунтування фінансової стратегії підприємства 93 4.3. Розробка фінансових планів за напрямками фінансової стратегії 97 Висновки до розділу 4 108 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 110 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 115

  3. Організація бізнес-планування на підприємстві першої сфери (на прикладі ВАТ “Аналітприлад”)
    Вступ 3 1. Бізнес - планування як концепція забезпечення ефективного функціонування підприємства 5 2. Характеристика об'єкта дослідження і інвестиційного проекту 11 2.1. Загальна характеристика підприємства ВАТ "Аналітприлад" 11 2.2. Оцінка фінансового стану підприємства і зміни показників за звітний період 13 2.3. Обґрунтування інвестиційного проекту розширення виробництва і прогнозування можливих ризиків 23 3. Прогнозна оцінка і управління інвестиційним проектом 27 3.1. Прогнозування прибутку за рахунок інвестиційного проекту розширення виробництва 27 3.2. Комплексна оцінка ефективності інвестиційного проекту 32 Висновки 34 Використана література 36

  4. Територіальна організація гірничо-виробничого комплексу України
    ЗМІСТ Вступ 3 1. Загальна характеристика мінерально-сировинних ресурсів України 5 2. Вугільна промисловість. 15 3. Видобування нафти в Україні. 17 4. Газова промисловість. 20 5. Чорна і кольорова металургія 23 5.1. Чорна металургія 23 5.2. Розвиток і розміщення кольорової металургії. 26 Висновки 31 Список використаної літератури 33 Додаток. Корисні копалини України 34 Список використаної літератури 1.Географія України. Масляк П.О., Шищенко П.Г. - К., 2000. - 432 с. 2.Гончаренко Г. Є., Совгіра С.В.. Природні ресурси України, їх стан та перспективи раціонального використання. — К., 2000. — 130с. 3.Данилишина Б.М. Продуктивні сили економічних районів України – К., 2000. – 276 с. 4.Економічна і соціальна географія України. Заставний Ф.Д. - К., 1999. - 215 с. 5.Заболоцький Б.Ф. Розміщення продуктивних сил України. – К., 2002. – 6.Коротун І. М., Коротун Л. К., Коротун С. І. Природні ресурси України. — Рівне, 2000. — 192с. 7.Мішогло Г.О. Економічна географія України з основами виробництва. – К., 1997. – 283 с. 8.Розміщення продуктивних сил України. Є.П. Качан, М.О. Ковтонюк, М. О. Петрига. - К., 1998. - 375 с. 9.Розміщення продуктивних сил України: підручник за ред С.І. Дорогунцов – К., 2000 . – 275 с. 10.Розміщення продуктивних сил України: Підручник Є.П.Качан, М.О. Ковтонюк, М.О. Петрика; за ред. Є.П.Качана. – К., 1997. – 375 с. 11.Розміщення продуктивних сил. В.В. Ковалевський, О.Л. Михайлюк, В.Ф. Семенов. – К., 2001. - 353 с. 12.Розміщення продуктивних сил. Іщук С.І. – К., 2001. - 216 с. 13.Руденко В.П. Довідник з географії природно-ресурсного потенціалу України. – К., 1998. – 233 с. 14.Територіально-виробничі комплекси і економічне районування. – К., 1996. – 244 с. 15.Україна у цифрах у 2003 році. Статистичний щорічник – 2004. – Київ. 16.Царик Л.П., Чернюк Г.В. Природні рекреаційні ресурси: методи оцінки й аналізу. — Т., 2001. — 18

  5. Організація та ефективність використання виробничого потенціалу сільськогосподарського підприємства
    Предмет: організація і планування аграрного виробництва Зміст Вступ 3 1. Теоретичні основи організації виробничого потенціалу та його складові 5 2. Організаційно-правові основи створення та функціонування досліджуваного підприємства 8 3. Наявність та використання виробничого потенціалу підприємства 12 4. Ефективність підприємницької діяльності 18 Список використаної літератури 20

  6. Організація виробничого контролю на підприємствах (на прикладі м’ясної промисловості)
    Вступ 3 1. Виробничий контроль на підприємствах 3 2. Поняття якості м’ясної продукції, характеристика її показників і значення для підвищення конкурентоспроможності продукції 11 3. Організація виробничого контролю на ВАТ «Назва» 16 Висновок 20 Література 21

  7. Організація внутрішньо - виробничого обліку, аналізу та контролю на прикладі ЗАТ “Автомобільні перевезення”
    ВСТУП 3 1. Сутність внутрішньовиробничого обліку, його об'єкти та завдання 7 1.1. Характеристика внутрішньовиробничого обліку 7 1.2. Об'єкти внутрішньовиробничого обліку та аналізу 21 1.3. Завдання та функції внутрішньовиробничого обліку та аналізу 26 2.Організація внутрішньовиробничого обліку, аналізу та контролю автотранспортного підприємства 32 2.1. Особливості організації внутрішньовиробничого обліку та аналізу транспортних витрат 32 2.2. Методи контролю витрат 40 2.3. Інформаційне забезпечення автоматизації та вихідні форми автоматизованого обліку в умовах АРМ бухгалтера 48 3. Методика внутрішньовиробничого обліку, аналізу та контролю транспортних послуг 52 3.1. Аналіз основних техніко – економічних показників діяльності ЗАТ “Автомобільні перевезення”, його галузеві особливості та оцінка фінансового стану. 52 3.2. Облік операцій на внутрішньовиробничому рівні та калькулювання собівартості транспортних послуг 63 3.3. Аналіз витрат за центрами відповідальності та центрами формування витрат 69 3.4. Методика аудиту внутрішньовиробничого обліку 78 3.5. Автоматизація обліку, аналізу та контролю на автотранспортному підприємстві 84 ВИСНОВКИ 86 Список використаних джерел 90 Додатки 93

  8. Фінансове планування на підприємстві
    Вступ 3 1. Значення і завдання фінансового планування 4 2. Зміст та методичні основи розробки фінансового плану 5 3. Складання фінансового плану 9 4. Оперативне фінансове планування 19 5. Планування заходів щодо запобігання банкрутству підприємства 21 Висновок 25 Список використаної літератури 26

  9. Стратегічне планування на підприємстві
    Зміст Вступ 3 1. Теоретичні основи стратегічного планування 6 1.1. Основні поняття та визначення у сфері стратегічного планування 6 1.2. Зміст та структура стратегічного плану 13 2. Реалізація стратегічного планування на підприємстві «Хлібокомбінат №1» 20 2.1. Аналіз господарської діяльності підприємства 20 2.2. Організація стратегічного планування 28 3. Шляхи удосконалення організації системи стратегічного планування на Хлібокомбінаті №1 33 Висновки 42 Список використаної літератури 46 Додатки 48 Мета і задачі дослідження. Метою курсової роботи є теоретичне обґрунтування методологічних і організаційних принципів стратегічного управління підприємством в умовах ринкових трансформацій, розробка методичних рекомендацій щодо стратегічного планування діяльності підприємства. Об'єкт дослідження – діяльність хлібокомбінату №1. Предмет дослідження – процес стратегічного планування діяльності підприємства. Інформаційною базою дослідження є публікації з питань стратегічного планування, літературні джерела, а також первинний матеріал, зібраний автором особисто.

  10. Фінансове планування на підприємстві
    Вступ 3 1. Сутність, завдання та зміст фінансового планування 4 2. Складання фінансового плану 5 3. Призначення та роль оперативних фінансових планів підприємства 13 Висновок 15 Список використаної літератури 16

  11. Планування і контроль на підприємстві
    Модуль 1 Варіант № 1.Знайдіть правильні відповіді (1 бал): 1.1 Балансовий метод у плануванні -це: 1.2. Під місією підприємства, фірми, компанії слід розуміти: 1.3. Для того, щоб мета мала управлінську цінність, вона має бути: 1.4. Існують такі інструменти управління збутом продукції: 1.5. У планових розрахунках для обґрунтування виробничої програми використовується такий вид потужності: 2. Задача (3 бали): Обґрунтувати виробничу програму підприємства із виробництва металовиробів, з точки зору забезпеченості металом, якщо на плановий період підприємством укладено договорів на поставку металу в обсязі 9 т., а середня вага виробу - 0,75кг. Коефіцієнт використання металу 0,71. 30 відсотків відходів металу можуть повторно використовуватися у виробництві. На плановий період підприємство за контрактами має доставити споживачам 7500 шт. металовиробів. Визначити, скільки підприємству потрібно додатково придбати металу. 3. Задача (2 бали): . Річним планом підприємства передбачено такий випуск продукції. Виріб Кількість, шт. Гуртова ціна, гри план факт А 200 310 10 Б 1000 1250 2,5 В 450 300 9,2 Г 135 245 5,7 Визначити, на скільки відсотків виконано план у грошовому вира¬женні і по номенклатурі. 4.Задача (2 бали): На дільниці працюють 30 верстатів. Норма часу на виготовлення виробу — 0,5 години, коефіцієнт виконання норм -1,1, режим роботи — двозмінний, кількість робочих годин у |зміні - 8, кількість робочих днів протягом року — 250. Простої обладнання у ремонті складають 5% режимного фонду часу. Коефіцієнт використання потужності виробничої дільниці — 0,85. Визначити виробничу потужність дільниці й обсяг випуску. 4. Проблемне питання (2 бали). Які методи наукових досліджень використовуються у процесі планування? Наведіть приклади.

  12. Фінансове планування на підприємстві
    Список використаної літератури: 1.Алєксєєва М. М. Планування діяльності фірми. – К.: Либідь, 2001. – 248 c. 2.Баринов В.А. Бизнес-планирование: Учебное пособие. – М.: Форум-Инфра-М, 2003. – 271с 3.Барроу К. Бізнес-план. – К.: Знання, 2002. – 285с. 4.Соболь С.М. Бізнес-план: Технологія розробки та обгрунтування. – К.: КНЕУ, 2002. – 379с. 5.Глівенко С.В. Економічне прогнозування: Навчальний посібник для економічних спеціальностей. – Суми: Університетська книга, 2001. – 207с.

  13. Фінансове планування на підприємстві
    1. Сучасні підходи до фінансової політики підприємства 3 2. Зміст фінансового планування на підприємстві 7 3. Планування утворення і розподілу прибутку підприємства 13 4. "Бюджетування" системи планування діяльності підприємства 17 Література 20

  14. Планування реклами на підприємстві
    ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. РЕКЛАМА В СИСТЕМІ ЕФЕКТИВНОГО ПРОСУВАННЯ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ 5 1.1. КЛАСИФІКАЦІЯ Й ОСНОВНІ ТИПИ РЕКЛАМИ 5 1.2. ЦІЛІ І ФУНКЦІЇ РЕКЛАМИ 10 1.3. РЕКЛАМНІ КОМУНІКАЦІЇ І СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ ТОВАРІВ 16 1.4. СТРАТЕГІЇ КОМУНІКАЦІЇ І ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ РЕКЛАМИ 22 1.5. СТРАТЕГІЯ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ РЕКЛАМИ 25 1.5. ПРИНЦИПИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ 28 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТОВ “ПРИИСК” ТА ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЇЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 35 2.1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ТОВ “ПРИИСК” 35 2.2. ОРГАНІЗАЦІЯ ПЛАНУВАННЯ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВІ 39 2.3. ЗАХОДИ СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ НА ТОВ “ПРИИСК” 49 2.4.АНАЛІЗ ВПЛИВУ ЗАСОБІВ РЕКЛАМИ ТА СПОЖИВАЧІВ ПІДПРИЄМСТВА 51 2.5. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ 61 ВИСНОВКИ 65 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 68 ДОДАТКИ 70

  15. Планування і контроль на підприємстві
    1. Система планування на підприємстві різних форм організації господарювання. Суть і характеристика методів планування 3 Задача № 1 9 Шве йне виробництво Розрахувати рівень використання виробничої площі, виробничої потужності підприємства та розподілити виробничу програму поквартально, використати дані (див. таблицю). Обчислити також обсяг валової та товарної продукції Задача № 2 11 Шве йне виробництво Визначити економічну ефективність технічної реконструкції потоку швейної фабрики за даними таблиці 3. Таблиця 3 Вихідні дані для розрахунку економічної ефективності № Показники 2 вар. 1 Випуск продукції за рік, тис. грн. 90 2 Норма часу на виконання операцій, с 2800 3 Середній тарифний коефіцієнт операцій 1,3 ... Задача № 3 13 Визначити спискоу та явочну кількість робітників і працюючих, фонд оплати праці, середні показники з праці й оплати праці, використовуючи дані табл. 4 Таблиця 4 Вихідні дані № Показники 2 вар. 1 Річний відпуск (В), тис. од. Виріб А 20 Виріб Б 320 Виріб В 310 2 Витрати часу на виготовлення одиниці (N) год./од Виріб А 3,15 Виріб Б 2,05 ... Список використаної літератури 16

Найти работу
Заказать новую работу можно по телефону->(044)592-56-57 098-404-55-82

Расширенный поиск работ
Новости

Заказы принимаются:
- по электронной почте diplomna@ukr.net
- на сайте
в форме Заказ
- по телефонам 098-404-55-82, 073-402-23-28


У вас нет времени ехать к нам в офис - это не проблема!
Закажите работу у нас на сайте, и оплатите в любом удобном для вас банке или картой! И наконец получите ее в электронном виде на ваш е-mail!
Почему это удобно? Вы экономите время и деньги, при этом все гарантии сохраняются.

На сайте выложена база нового материала 2017 года!


Если Вас интересует готовый материал воспользуйтесь расширенным поиском. Если Вас заинтересует только часть работы, уточняйте ее цену у администратора Готовый материал можно оплатить безналично и получить в электронном варианте


Наш новый сервис - бесплатный материал! Добавлена новая страница "Бесплатные работы", это возможность поиска материала для вашей самостоятельной работы.
О фирме | Услуги | Работы | Заказ | Вакансии | Ссылки | Гостевая | Адреса
Студенческий портал | Разработка и поддержка сайта - vbs.com.ua